Over ons

Geschiedenis van het bedrijf

Loon- en aannemersbedrijf Wierda BV bestaat sinds 1955. Toen nog bekend als Fa. O. Sieperda, gerund door 4 heren. In 1957 verhuisde het naar Goenga. Met deze vier eigenaren werd er steeds meer werk verzet en werden diverse machines aangeschaft. Het bedrijf groeide. Met de tijd stapten er 2 uit het bedrijf. Oene Sieperda kwam door ziekte te overlijden. Piet Wierda bleef over en ging verder samen met zijn medevennoten/zoons Eelke en Sietse Wierda. De naam veranderen zij naar Fa. Wierda. Inmiddels is het bedrijf een BV geworden en heet nu Loon- en Aannemersbedrijf Wierda BV. Het bedrijf wordt gerund door Eelke Wierda. Zijn drie broers (Sietse, Wiebe en Jelle) werken allemaal op het bedrijf.  Inmiddels omvat team Wierda 18 vaste, enthousiaste medewerkers en een vaste kern zzp’ers. 

Geschiedenis; terug in de tijd

Loon- en Aannemersbedrijf Wierda bv

Wij onderscheiden ons door met kennis van zaken en met passie opdrachten voor te bereiden en uit te voeren. Er wordt veel aandacht besteed aan het werk, de medewerkers en het werkmaterieel zodat doeltreffend samen gewerkt kan worden en adequaat kan worden gereageerd op problemen. Met moderne machines worden jaarlijks een groeiend aantal klanten geholpen met diverse werkzaamheden.

Materieel

Wij beschikken over een mooi compleet machinepark, denk daarbij aan o.a.:

  • 9 kranen (zowel rups,- als mobiele, variërend in gewicht van 2 ton tot 23 ton)
  • 2 laadschoppen (shovels) met o.a. een schudbak, kuilhapper, wokkel en div. bakken
  • 4 maaiboten
  • 11 tractoren met diverse werktuigen
  • veegzuigwagen en een LM-trac (onkruidveger)
  • 2 vrachtauto/laadkranen met diverse containers (ook ideaal voor het leveren van bigbags!)
  • hakselaar met Kemperbek (mais/gras)

Al het materieel is te bewonderen op ons bedrijf, maar met een kijkje op de website komt u ook al een heel eind. Bekijk onze media maar eens