Gras inkuilen

Als het gras eraf kan kunnen wij dit voor u maaien en op verschillende manieren inkuilen. We kunnen ronde balen voor u maken, maar we kunnen het gras ook inkuilen in de bult.

Maaien – Het gras maaien doen wij met onze Lely Triplemaaier 900mc, welke in één keer 9 meter maait. Met behulp van GPS werken we zo effectief en nauwkeurig mogelijk.

Inkuilen – Het inkuilen kunnen wij in de gehele breedte voor u verzorgen. Hiervoor gebruiken we onze 2 Pottinger ladewagens die het gras oprapen en bij de bult brengen. Met behulp van onze 2 shofels met elk een ervaren machinist kunnen we de bult goed aanrijden.

Hakselen – Wilt u liever uw gras gehakseld hebben? Dat kunnen wij ook voor u verzorgen. Dit doen wij met onze Claas 850 hakselaar. Ook hier zit altijd een vaste machinist op met veel ervaring.

Ronde balen persen – Wij beschikken over 2 ronde balen persen, beide met foliebinding. Het voordeel van foliebinding is dat de extra zuurstofdichte laag zorgt voor een betere silagekwaliteit. Daarnaast zorgt het voor een mooie, vormvaste baal welke makkelijk van de folie is te verwijderen. Ook heeft u nog maar 1 soort afval! Natuurlijk is het nog wel mogelijk om ronde balen te persen met alleen net, of met net en folie.

Onze nieuwste ronde balen pers die wij in 2019 hebben aangeschaft, heeft al vele positieve reacties ontvangen! Deze Goweil pers is namelijk uitgerust met 30 messen, wat zorgt voor een snijlengte van 35 mm. Inmiddels beschikken we al over 2 van deze mooie ronde balen persen!

Natuurlijk is het ook mogelijk om het gras eerst te hakselen en daarna in een ronde baal te persen. Vraag naar de mogelijkheden! Ook het opruimen of vervoeren van deze ronde balen kunnen we voor u regelen.

Hooipersen – Nog altijd maken wij elke zomer de ‘ouderwetse’ kleine hooipakjes. Deze worden gemaakt met onze Welger hooipers. Maar ook grote pakken is mogelijk, die maken we met onze grootpakpers D1000. Ook deze pakken kunnen we voor u op een wagen opstapelen met behulp van onze shofel met pakkenklem.

Nieuwsgierig geworden naar nog meer foto’s? Kijk eens onder het kopje media.

Maaien met de Lely Triplemaaier met een werkbreedte van 9 meter
Maaien met de Lely triplemaaier
Foto: Landbouwpowers
Inkuilen van gras met de shofel en vaste ervaren machinist.
Inkuilen
Goweil ronde balen pers met foliebinding
Grote pakken opruimen met de shofel en pakkenklem.
Grote pakken geperst door Wierda. Opruimen met de shofel met pakkenklem en wagens.