On stage 2021

Dinsdag 23 november deden wij zoals ieder jaar weer mee aan On Stage. Een mooi initiatief welke VMBO leerlingen de kans geeft om eens een dagje mee te lopen op een bedrijf naar keuze. Door een kijkje te nemen in het ‘echte’ bedrijfsleven hopen we dat de kinderen zo makkelijker de stap kunnen maken naar beroepskeuzes in de toekomst.

Wij dragen hier elk jaar ons steentje aan bij en stellen ons bedrijf beschikbaar om een dag mee te lopen. Normaal gesproken is er vooraf aan de Doedagen een ‘beroepenfeest’ waarbij leerlingen kunnen spreken met de bedrijven en zich kunnen voorstellen en oriënteren voordat ze de keuze maken. Helaas kon het beroepenfeest dit jaar vanwege Corona niet door gaan. De leerlingen konden zich nu aanmelden via Digimatch, waaruit wij in totaal 13 enthousiaste leerlingen hebben gekozen.

Zoals ieder jaar was de Doe dag weer een groot succes! De leerlingen mochten verschillende opdrachten uitvoeren en natuurlijk machines besturen. Maar ook komen ze altijd een kijkje nemen in het kantoor om te kijken hoe het werk vanaf kantoor naar de werkvloer gaat. Meer weten over On Stage? Kijk op https://www.zuidwestfrieslandonstage.nl/

Een stukje varen met de maaiboot in Goenga
Lesrijden met de shovel
Spijkerpoepen met de mobiele kraan!
Een trekker met GPS besturen
Verschillende soorten zaden raden